onsdag den 25. marts 2020

Tal for corona - det kræver sine ofre

Antallet af døde med coronavirus er mandag oppe på 24, viser tal fra Statens Serum Institut.


Det seneste tal for antallet af døde med coronavirus kom fredag morgen. Her var tallet 13.


Statens Serum Institut oplyser, at man nu opgør dødstallene på en ny måde. De hidtidige dødstal har været baseret på CPR-registret. Tallene vil fra den 23. marts og fremover være baseret på Dødsårsagsregistret. Dette opdateres med mindre forsinkelse end CPR-registret.


Samtidigt med de nye tal gør Sundhedsstyrelsen status over coronaepidemiens første bølge. Her understreger direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, at man forventer en fortsat stigning i antallet af syge og svært syge.


Dermed skal man også forvente en stigning af indlæggelser på sygehusene, herunder også af personer, der har behov for behandling på intensivafdelingerne.


Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en vurdering af behovet for intensiv kapacitet og respiratorbehandling. Det forventede behov er vurderet ud fra epidemierne i Kina og Italien, skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.


- På epidemiens top vil det blive meget vanskeligt at sikre opretholdelse af den samme høje kvalitet og standard i intensiv behandling, som vi ellers har i Danmark. Vi må forvente en række udfordringer, som ikke kun handler om senge- eller respiratorkapacitet samt lagre af lægemidler og medicinsk udstyr, men i meget høj grad vil handle om, at der er tilstrækkeligt med personaleressourcer og –kompetencer, siger direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, der understreger, at som epidemien udvikler sig, så kan der godt vise sig store forskelle i smittemønster og kapacitetsbehov på tværs af Danmark.


- Vi har derfor nedsat en særlig ’COVID-19 Intensiv Task Force’, som sammen med regionerne løbende skal vurdere behov og kapaciteter på tværs af landet, siger Søren Brostrøm, der endnu ikke kan vurdere, hvorvidt kurven på smittespredningen i Danmark er knækket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.