tirsdag den 21. april 2020

Lottes frikadeller med pastasalat

Frikadeller:

1 kg hakket kalv flæsk
1 lille løj hakket småt
3 fed friske hvidløg presset i hvidløjspresser
lidt hvedemel
en sjat mælk
2 æg
salt-peber
gyros krydderi

Det hele blandes i en skål og røres godt.
massen pressen ned i en flad form med en spiseske i skålen.
Derefter er det let som en skefuld at lægge frikadellerne på en pande med smør
steges ved middel varme til de er gennemstegt
man ved om en frikadelle er gennemstegn når man kan prikke i den med en gaffel og løfte den uden den falder af gaflen.



Pastasalat:
Lille gryde grovpasta koges i god tid da den skal blive kold som kogt. Nettos grovpasta er de bedste.  De er lette at koge og har en god smag. De skal koge i rigeligt saltvand i 10 min.

rød peber og grøn peber i tern
sorte oliven
romainesalat
lidt løg i tern
radisser
små tomater
agurk
olivenolie
citronsaft
olivenvand fra glasset af sorte oliven i egen saft

Ingredienserne skæres i små stykker og blandes med kold kogt grovpasta
olivenolie, citronsaft og olivensaft hældes over
krydres evt med salt og peber
blandes med grønsagerne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.